Kunsten at matche fødevarer

Umami-synergi

  1. Hvad har vist sig som en stor udfordring for at opstille videnskabeligt funderede teorier for, hvilke typer fødevarer, der passer godt sammen?

  2. En af grundpillerne i den molekylærgastronomiske bølge var den såkaldte ”food-pairing” hypotese, som led skibbrud i 2011. Hvad gik denne hypotese ud på?

  3. Hvad er umami?

  4. Hvordan fremkommer umami-smagen?

  5. Hvad er det særlige ved umami-smagen?

  6. Hvorfor kan såkaldt umami-synergi give et godt fundament for en videnskabelig tilgang til at sammensætte fødevarer?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.