En quiz om store problemer

Løsningens kunst

  1. Hvad gemmer der videnskabeligt set sig bag betegnelsen ”The travelling Salesman’s problem”?

  2. Hvad er karakteristisk for den type problemer, som The travelling Saleman’s problem repræsenterer, også kaldet P vs NP problemer?

  3. Hvad kendetegner yderligere den type problemer, man kalder P vs NP?

  4. Hvad kan man få, hvis man matematisk kan svare på spørgsmålet: Kan alle algoritmer, hvis svar kan verificeres af en computer hurtigt, også løses af en computer hurtigt?

  5. Hvor lang tid vil en hurtig computer i dag cirka skulle bruge på at udregne den hurtigste rute til at udbringe 1000 pakker?

  6. Hvem vil Jakob Nordström, som optræder i artiklen, gerne bygge bro til i sin forskning i P vs NP-problemer?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.