Underlige planetbaner

  1. Hvad er en dobbeltstjerne?

  2. Hvorfor kan det blandt andet være interessant at studere dobbeltstjerner i forhold til exoplaneter (dvs. planeter der kredser omkring andre stjerner end Solen)?

  3. Hvad forstår man ved en såkaldt ”hot Jupiter”?

  4. Hvorfor er en hot Jupiter lidt af et mysterium?

  5. Forskerne har opdaget, at der findes en del exoplaneter, der kredser rundt om deres moderstjerne i modsat retning af stjernens rotationsretning. Hvad kan det skyldes?

  6. Hvad sker der, hvis en planet kredser hurtigere om sin stjerne end stjernen roterer om sig selv, og der derved overføres impulsmoment fra planet til stjerne?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.