Dødelige pandemier

  1. Hvad er fælles for den virus, der forårsagede Den Spanske Virus i 1918-20 og den aktuelle coronavirus, der giver sygdommen Covid-19?

  2. Hvad er en markant forskel på Den spanske syge og den aktuelle pandemi med Covid-19?

  3. Hvor mange danskere (cirka) døde af Den Spanske Syge under pandemien i 1918-20?

  4. Sundhedsmyndigheder verden over har i den aktuelle Covid-19-pandemi vist røde og grønne kurver, som viser smitteudviklingen, hvis vi tager vores forholdsregler – og hvis vi ikke gør noget. Hvor stammer denne grafiske fremstilling oprindelig fra?

  5. Hvilken af de nævnte sygdomme har formentlig slået flest mennesker ihjel gennem tiden?

  6. Hvorfor ser forskerne med en vis bekymring på sygdommen abekopper, der ind imellem har små begrænsede udbrud i fx Congo?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.