Dit liv med mikroberne

Magtfulde mikrober

  1. Hvad dækker betegnelsen mikrobiom over?

  2. Hvor mange bakterier lever der skønsmæssigt i et voksent menneskes tarme?

  3. På hvilken måde kan et stort indtag af kød fra firbenede dyr som svin og okse have en uheldig indvirkning på tarmbakterier?

  4. Hvilken hypotese arbejder forskere som Oluf Borbye Pedersen med, hvad angår relationen mellem en række kroniske sygdomme hos mennesket og kroppens mikrobesamfund?

  5. Hvilken type behandling har man haft stor succes med, der direkte bygger på at udnytte kroppens mikrobesamfund?

  6. Hvilken betydning for barnets mikrobesamfund mener forskerne, at det kan have, hvis det bliver født ved kejsersnit frem for normalt?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.