En sundhedsfremmende quiz

Gulerødder og kræft

  1. I en årrække troede man at gulerodens kræfthæmmende virkning skyldtes indholdet af såkaldte karotenoider. Hvorfor mener man ikke længere, at karotenoider kan være forklaringen?

  2. Forskere har nu kastet interessen på polyacetylenerne falcarinol og falcarindiol som årsag til gulerøddernes kræfthæmmende virkning. Hvilken funktion har disse stoffer i guleroden?

  3. Hvad vil det sige, at falcarinol og falcarindiol er cytotoksiske?

  4. Hvad vil det sige, at falcarinol og falcarindiol udviser synergistisk effekt?

  5. Hvad er en sandsynlig mekanisme for, hvordan falcarinol og falcarindiol kan virke kræfthæmmende?

  6. Hvorfor er det vigtigt, at falcarinol og falcarindiol har en lipofil (fedtelskende) struktur?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.