Kunstig intelligens kræver

smarte algoritmer

  1. Hvad er en algoritme?

  2. Hvor mange gange mere regnekraft har en IPhone 13 end Apollo 11 (der bragte de første mennesker til Månen)?

  3. Hvad er machine learning for noget?

  4. Hvad forstår man indenfor kunstig intelligens ved ”neurale netværk”?

  5. Hvornår forventer man, at algoritmer til billedgenkendelse vil være mindst lige så gode som mennesker til korrekt at identificere billedmotiver i billeddatabasen Imagenet, der rummer flere end en million billeder?

  6. Hvorfor er det nødvendigt at udvikle mere smarte algoritmer til brug i kunstig intelligens?

  7. Hvilke to af de nævnte metoder til at forbedre machine learning er der ifølge forskeren Kasper Green Larsen potentielt mest at vinde ved?

  8. Man kan lave hurtige beregninger …

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.