Få styr på fortiden

Matematik og menneskets udvikling

  1. Hvilket teknisk gennembrud har banet vejen for, at vi i de senere år har fået et væld af ny viden om menneskets forhistorie?

  2. Hvilken rolle kan matematikere ifølge artiklen spille i at forstå menneskets forhistorie?

  3. Hvad er begrænsningen i at benytte genetiske stamtræer, som illustrerer udviklingen, ved at en given befolkningsgruppe bliver splittet op i to nye grene på stamtræet, der derved forgrener sig som grenene på et træ?

  4. Hvad er det grundlæggende for data, forskerne ønsker at relatere til hinanden i deres model for bedre at forstå menneskets forhistorie?

  5. Hvorfor baserer forskerne deres metoder på såkaldt graf-teori?

  6. Hvordan visualiserer man grundlæggende et problem abstrakt ved hjælp af grafteori?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.